2009. november 16., hétfő

Grízgombóc



hozzávalók:

1 tojás
csipet só
búzadara

Kettéválasztom a tojást, a fehérjét habosra verem egy csipet sóval, majd hozzáadom a sárgáját, és tovább keverem. Magasról beleszórok annyi grízt, amennyit fölvesz (kb nokedli sűrűségűre). Lehet beletenni apróra vágott petrezselymet is.
Ha sok levesünk van, akkor abból szedek ki keveset, ha nem túl sok, akkor erőleves kockás vízben főzöm ki a következő módon: a levesnek épphogy csak gyöngyöznie szabad, ha túlságosan forr, szétveri a gombócokat. Belemártom a kanalat a vízbe, beleszaggatom a gombócokat (kb diónyi méretet), végül hagyom megfőni. Ha van időm, főzöm kicsit, majd fedő alatt hagyom pihenni. Ez alatt szép nagyra híznak.
Tálaláskor szedem a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése