2009. november 13., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves

Nagy kedvenc, és végtelenül egyszerű, ha az ember ráérez a dolog nyitjára. A titok egyszerű, csak a legvégén szabad felengedni levessé.

Hozzávalók:
1-2 csirkecomb, mell, máj
sárga- és fehérrépa
egy kevés gomba
tárkony (legjobb frissen)
1 kis fej hagyma
borsókonzerv (legjobb olyan, amiben bébirépa is van)
esetleg egy kevés zöldbab
só, bors
tejföl

csipetkéhez:
1 tojás

liszt

A csirkét lebőrözöm, felkockázom, a combról nagyjából lefejtem a húst, azt is felkockázom, de berakom a csontokat is.
Olajra dobom, és pirítom, ha szükséges kevés vizet öntök hozzá, hogy ne kapjon oda. Kb 20 p múlva már puhul a hús, hozzáadom a felkarikázott répákat, ezzel tovább pirítom, kb 10 p, de a répán látszik, mikor kezd puhulni.
Ezután bele a borsókonzerv (és zöldbab), hagyma egészben, kicsit később a gomba, tárkony, só, bors, víz.
Összerottyantom, behabarom.
A végén a csipetkét beleszaggatom, hagymát kiveszem.
Másnapra az igazi. Tálalásnál mehet még bele tejföl, tárkonyecet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése