2009. november 13., péntek

Sült csirkecomb amerikai káposztasalátával

Ezt a receptet Nigella egyik könyvében olvastuk, sokszor használtuk, mindig zajos sikerrel. Különösen a gyerekek és a finnyás felnőttek szeretik.

Hozzávalók a csirkéhez:

12 db csirkecomb (alsó)
1/2 l aludttej (jó a kaukázusi kefír is)
1 tk nagyszemű só
1 ek juharszirup
1 tk őrölt bors
1 tk őrölt római kömény
2 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj

A pácot előző este egy tálban összekeverem. A csirkecombot egy fagyasztózacsiba rakom, ráöntöm a pácot, és berakom a hűtőbe. Másnap kiveszem a pácból, kerámia tálba rakom, kis olívaolajjal meglocsolom és megsütöm. (A juharszirup miatt könnyen megpirul a teteje, erre figyelni kell.)

Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:
4 szál újhagyma
2 szárzeller
2 sárgarépa
1 kis fej káposzta
20 dkg majonéz
4 ek aludttej (kaukázusi kefír is jó)
2 ek juharszirup
2 tk almaborecet
só, bors
20 dkg pekándió (sima dió is jó, a pekándió szinte beszerezhetetlen, és ha találunk is, aranyárban mérik)

Az egészet felvagdosom, összekeverem, és hűtőbe rakom, hogy másnap összeérve tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Köszi, köszi!
    Nagyon fincsinek tűnik, a nyál is összeszaladt a számban...remelem ennek a finnyás bandának is ízlik majd!
    Eredményről vasárnap!

    VálaszTörlés