2016. február 21., vasárnap

Frankfurti leves

Oké, a kép ronda, de a lényeg rajta van :)

Hozzávalók:

sárgarépa
fehérrépa
kis fej kelkáposzta
krumpli
hagyma
olaj
fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoranna
tejföl
virsli

Olajon megpirítom a karikára vágott répákat (5-10p), hozzáadom  a pirospaprikát, felöntöm  vízzel.
Mehet bele a felvagdosott kelkáposzta, az egész hagyma és a fűszerek (15-25p).
Ha már majdnem kész, belerakom a kockára vágott krumplit, főzöm  még 10 percig.
Behabarom a  tejföllel (nem szoktam bele lisztet tenni), rottyantok rajta egyet, belekarikázom a virslit, és le is zárom. Nem jó szétfőzni benne a virslit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése